Mobilna verzija spletne strani še ni na voljo.

Mariniranje živil

Mariniranje živil na način, kot to počenejo profesionalci. Brez odvečnih stroškov in z ogromnim prihrankom na času. Ob tem bo poskrbljeno za urejeno hrambo varno zapakiranih živil, ki jih lahko uporabite v vsakem trenutku. Henkelman stroji omogočajo vakuumsko pakiranje živil, ki jih s posebnimi programi dodatne obdelave pripravite bolj okusne in predvsem higiensko neoporečne.

Applications Henkelman

Operations Henkelman

Service Henkelman

Želite pripraviti kos najljubšega mesa ali skuhati zelenjavno jed? V obeh primerih je mariniranje pomemben postopek za izboljšanje okusa po vaši želji. Vakuumske vrečke vam bodo omogočile »kopel« v izbrani marinadi in tako v režimu vakuma skrajšale postopek mariniranja mesa, perutnine, sadja in zelenjave ipd.

Preden začnete s postopkom mariniranja, morate izbrati svojo najljubšo omako, ki se bo pod vplivom vakuma zlahka vpila v živilo. Če ste ljubitelj lastne marinade, jo lahko sestavite hitro in enostavno. Po navadi ljudje posegajo po najbolj preverjenih recepturah, in če boste uporabili olivno olje, limonin sok ali jabolčni kis ter dodali nekaj začimb potem ste na dobri poti, da bo marinada » ta prava« Marinado stresite v vrečko in nato dodajte še izbrano živilo. V primeru večjega kosa mesa, le-tega prej razkosajte, saj bo tako marinada lahko zajela večjo površino. Pomembno je, da imate vedno zadostno količino marinade, in da poskrbite da bosta živilo in marinada ohlajena na čim nižjo temperaturo.

Končno lahko pričnete z vakuumiranjem vsebine z večkratnim postopkom mariniranja (v ta namen uporabite poseben program) in ko je vrečka zaprta jo shranite v hladilniku. Minimalni čas hrambe naj bo vsaj 30 min za nekatere vrste mesa do 2 uri.

Podoben postopek, ki pa je namenjen samo za obdelavo nekaterih vrst mesa, poskrbi da se meso z intenzivnim več stopenjskim vakuumiranjem omehča. Na tak način prihranite čas, ki je običajno potreben za dolgotrajno vlažno zorenje mesa »wet aging«, nenazadnje odpade tudi potratna oljna kopel, ki je potrebna za klasičen način zorenja.

Gomex logo
Spar logo
Skupina Panvita logo
Prodinger logo
Perutnina Ptuj logo
Pivka logo
Akova impex logo
Mesarstvo Anton logo
Valipile logo